een nieuwe rol voor het kantoor #2

Een nieuwe rol voor het kantoor – deel 2

Zoals je in de deel 1 al hebt kunnen lezen, ziet de ideale werkplek er voor iedereen anders uit, dit verschilt niet alleen per werknemer, maar verschilt ook per bedrijf en de type werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Om te bepalen hoe de ideale werkomgeving er voor jouw bedrijf uit ziet, zullen we dus eerst moeten kijken naar dit brede geheel.

Voordat wij aan de tekentafel gaan zitten, duiken wij dan ook altijd eerst volledig in jouw bedrijf, wij willen het hart zien kloppen en de motor zien draaien, zodat we jouw bedrijf goed leren kennen en tot een optimaal ontwerp kunnen komen. 

Er zijn een aantal aspecten, die in ieder bedrijf een plaats zouden moeten hebben en samen zorgen voor een succesvolle en fijne werkomgeving, waar goed gepresteerd kan worden. 


1. Samenwerken, leren en inspireren

Samen presteren we meer dan alleen, actief samenwerken, een face to face overleg, even samen sparren,
elkaar iets vragen of iets opvangen van een gesprek naast je, zorgen voor inspiratie en kunnen belangrijke leermomenten zijn. 


2. Creëren van het Wij-gevoel 

Een sterk wij-gevoel binnen een team, zorgt voor meer betrokkenheid, we voelen elkaar beter aan, kunnen beter samenwerken en elkaar motiveren. Dit werkt ook door bij het werken op afstand. Ruimte voor sociale ontmoeting en activiteiten, zonder agenda, zijn hiervoor belangrijk.


3. Coördinatie en communicatie

Een goed coördinatie en duidelijke communicatie, zijn belangrijk voor productiviteit en 
efficiëntie van de werkzaamheden. Door ruimte te creëren voor verschillende communicatie- en vergadervormen, wordt het eenvoudiger om de manier van coördineren en communiceren, af te stemmen op het doel en het gewenste resultaat. 

4.  Concentratie

Voor taken die vragen om focus en concentratie is het belangrijk om ook de mogelijkheid te hebben om in
afzondering te werken. Sommige medewerkers doen dit het liefste thuis, anderen zoeken liever een geschikte ruimte op kantoor. 

5. Representatie


Wanneer  het DNA van het bedrijf zichtbaar en voelbaar is in het interieur, laat je een goede indruk achter
op je relaties van buitenaf. Hierdoor kom je niet alleen professioneel en betrouwbaar over, maar zul je ook minder snel vergeten worden! Ook voor de medewerkers geld, dat wanneer de identiteit van het bedrijf volledig wordt ervaren, deze ook gemakkelijker wordt uitgedragen in het werk.

6. Vitaliteit


Tijdens de corona pandemie, werd het besef van het belang van een goede gezondheid groter. Daar
komt  bij dat we bij het thuiswerken nog veel meer zitten, dan bij een dag op kantoor. Hierdoor is de wens voor sport/vitaliteit’s voorzieningen op de werkplek dan ook gegroeid. Ook voor het brein heeft bewegen een positief effect. Door dit te integreren in het interieur, kan een gezonde werkstijl worden gestimuleerd. 


Maar hoe kun je deze aspecten op een effectieve manier omzetten naar een ruimtelijk ontwerp? Daarover lees je meer in
deel 3 een nieuwe rol voor het kantoor.

Bronnen: 1. Too Gethr (2021), The future of the workplace. 2. Wawoe, K.W. (2021), Samenwerken en het kantoor ná corona.

Lees verder:

Klaar om aan de slag te gaan?

We dagen je uit en plannen graag een afspraak, om kennis te maken 

en het bespreken van de plannen en mogelijkheden.

Of bel direct: 06 5090 9590