Een nieuwe rol voor het kantoor - #1

11 oktober 2021

Een nieuwe rol voor het kantoor

Gelukkig gaan we sinds kort, bijna allemaal weer regelmatig naar kantoor. Maar na zo’n 1,5 jaar met zijn allen vooral te hebben thuisgewerkt, kunnen we wel zeggen, dat de rol van het kantoor voor veel bedrijven, niet meer zal zijn wat het is geweest.

Maar wat wordt deze nieuwe rol dan wel?

Deze tijd heeft ons veel geleerd over werken op afstand. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden ontstaan, waarvan we zowel de voor- als nadelen, allemaal zelf hebben kunnen ervaren. Een groot deel van de mensen, geeft aan dat zij ook na deze pandemie nog graag deels thuis willen blijven werken. Zij geven als voordelen aan dat zij thuis productiever zijn, minder reistijd hebben en meer balans ervaren tussen werk en privé.

Voor de werkgever gaat het natuurlijk niet alleen om de voordelen van de werknemer, maar is het ook van groot belang dat het bedrijf in zijn geheel optimaal blijft presteren. 

Om te zorgen dat je werknemers gemotiveerd blijven en goed zullen presteren, is het daarom belangrijk om een “wij-gevoel” te creëren binnen je organisatie. Samenwerken, elkaar ondersteunen en elkaar laten groeien zorgt voor gemotiveerde en tevreden medewerkers, minder stress en meer creativiteit. Wanneer dit gevoel sterk is onder de medewerkers, werkt dit ook door op de  thuis-werkplek. 

Wanneer we dit willen realiseren in combinatie met het werken op afstand, ontstaat er een nieuwe rol voor het kantoor. En nee dit wordt niet alleen een plek voor ontmoeting en samenwerking, zoals er al veel wordt gedacht. Naast de thuiswerk-fans is er namelijk ook een groep werknemers die minder presteren vanuit huis, want niet iedereen kan immers een goede thuiswerkplek realiseren of goed presteren vanuit een privé situatie. 

Vooral voor jongeren en nieuwe medewerkers is het belangrijk om naar kantoor te kunnen gaan en om daar ook de ervaren collega’s te ontmoeten, een hecht team te vormen en van elkaar te leren.

Kosten besparen om kantoor ruimte in te leveren en iedereen thuis te laten werken, is dus niet de slimste keuze. Maar het hybride werken, vraagt wel om verandering. Investeren in een kantoor die helemaal aansluit op deze nieuwe manier van werken, het “wij-gevoel” een nieuwe dimensie geeft en daarmee zorgt voor hogere prestaties en meer succes, is dat wel!  

Maar waar moet deze nieuwe werkomgeving dan wel aan voldoen? Daarover vertel ik je graag meer in deel 2 – Een nieuwe rol voor het kantoor

Bronnen: 1. Too Gethr (2021), The future of the workplace. 2. Wawoe, K.W. (2021), Samenwerken en het kantoor ná corona.

Nieuwsgierig geworden?

Is jouw merk toe aan een ruimtelijke vertaling? Neem dan contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan zowel online als offline plaatsvinden.

Vul het formulier in of mail naar: hello@studiotnk.nl, bellen kan ook: 06 5090 9590,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang gratis onze tips voor een interieur met impact!