· 

#4 Friday's Favourites

Jaa het is weer vrijdag! Het is al even geleden, maar in december maakte Pantone hun kleur van het jaar bekend, "Living Coral". Een levendige kleur, met een zachte ondertoon welke onwijs veel energie geeft! Een kleur die hangt tussen oranje en roze. Door het heerlijke zonnige weer van deze week, kreeg ik spontaan "zin" in deze kleur! Daarom deze week 5 favoriete items die aansluiten op deze trend kleur!

No 1. Orange slice - Artifort

 

 

Een echte designklassieker uit 1960, de Orange slice van Artifort, ontworpen door Pierre Paulin. Waar je deze stoel meestal ziet met een chromen onderstel is hij ook verkrijgbaar met een poedercoat onderstel. 

Zoals deze uitvoering, met een zwart onderstel, wat hem wat mij betreft echt supergaaf maakt! 


No 2. PH5 - Louis Poulsen

 

 

Nog een designklassieker, deze mooie lamp van Louis poulsen komt uit 1958 en vorig jaar werd de 60e verjaadag van de lamp gevierd met het uitbrengen van verschillende nieuwe kleuren, waaronder deze Hues of red! 

 

 

 


No 3. Hai chair - Hem

 

Je zal het misschien niet direct verwachten, maar deze stoel is geïnspireerd op de vormen van een walvishaai. De naam Hai, is dan ook Fins voor haai.  De stoel is ontworpen door Luca Nichetto en heeft zowel Italiaanse als een Scandinavische design kenmerken met een knipoog naar de jaren 50. 

 

 


No 4. Five pouf - Muuto

 

Mooi door zijn eenvoud en daarnaast ook nog comfortabel, precies wat een poef nodig heeft.  Gemakkelijk bij te zetten als extra zitplaats, of gewoon als decoratie! Ik ben fan!

 


No 5. Toolbox - Vitra

 

Deze toolbox is zo handig op je bureau! Helaas is deze kleur, baksteen rood, een kleur uit de collectie van 2018, maar nog wel in meerdere winkels verkrijgbaar!