Onze duurzame stoelen top 4!

3 maart 2022

Duurzame stoelen

In vrijwel ieder interieurontwerp passen we dit meubelstuk wel toe: De stoel. Bij het kiezen van de juiste stoelen voor het project, maken wij ook het liefst een zo duurzaam mogelijke keuze. Daarbij kijken we altijd eerst of we bestaande stoelen misschien opnieuw kunnen inzetten, door bijvoorbeeld te her-stofferen of een deel van de stoel te vervangen. Dit is niet altijd mogelijk, dus bij een nieuwe stoel, kiezen we natuurlijk ook voor een duurzame stoel. Onze favorieten delen wij graag met je in onze duurzame stoelen top 4!

Welke is jouw favoriet? 

Hemp-fine duurzame stoel

Hemp Fine - Vepa

De Hemp fine, heeft een kuip van 100% natuurlijk materiaal: hennep en een bio hars. Dit maakt de kuip niet alleen biologisch afbreekbaar, maar er kan ook weer een nieuwe kuip van gemaakt worden zonder daar andere grondstoffen of chemicaliën aan toe te voegen. Het onderstel is gemaakt van staal, en kan eenvoudig van de kuip gescheiden worden. Hierdoor kunnen beide onderdelen eenvoudig weer een nieuw leven in worden geblazen.

Stoel van denim en walnoot hout

Ubu chair - Planq

De Ubu stoel is gemaakt van een combinatie afval, biologisch afbreekbaar bindmiddel en FSC hout. Zo worden de rug en de zitting gemaakt van bijvoorbeeld oude jeans, legerkleding of jute van koffiezakken. Het onderstel wordt gemaakt van hoge kwaliteit en FSC-gecertificeerd hout, zoals eiken, walnoot of essenhout. Van deze mooie materialen, word niet alleen deze stoel gemaakt, maar maken ze bijvoorbeeld ook tafels en onderdelen van kasten.

stoel van gerecycled papier

Peak chair - Occony

Ook de Peak chair van Occony is ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. De zitting en rugleuning van deze stoel zijn gemaakt van gerecycled papier en afgewerkt met een FSC-gecertificeerd essen-fineer en een biobases coating. Alle onderdelen van de stoel zijn demontabel en daardoor eenvoudig te vervangen en her te gebruiken.

Arc-chair_taktcp

Ark chair - Takt

De Ark chair is zo ontworpen dat deze in een flat-pack verzonden kan worden, dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2 uitstoot. Hierdoor is de stoel ook volledig demontabel en kunnen onderdelen dus ook eenvoudig worden vervangen. Verder hebben alle onderdelen een eco certificaat en het hout is FSC-gecertificeerd.
Het Deens merk Takt, is altijd transparant over hun producten, zo maken ze niet alleen de hele fotoprint van deze stoel inzichtelijk, maar ook de kosten worden inzichtelijk gemaakt. Deze stoel heeft in zijn hele levensduur een uitstoot van 23,5 kg CO2.

Ben je zelf opzoek naar nieuwe stoelen en kies je ook liefst voor een duurzame variant, maar ziet jouw stoel hier nog niet tussen? Dan help ik je natuurlijk graag met een advies. Je mag ons altijd vrijblijvend even benaderen met je vraag, dit kan via onze contact pagina. 

Wanneer je graag meer wilt weten over het ontwerpen en realiseren van een (ver)nieuw(d) duurzaam interieur, en bij je benieuwd hoe wij onze projecten duurzaam aanpakken? Daarover lees je hier meer! 

Bronnen: Vepa, Planq, Oconny, Takt

Lees verder:

Nieuwsgierig geworden?

Is jouw merk toe aan een ruimtelijke vertaling? Neem dan contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan zowel online als offline plaatsvinden.

Vul het formulier in of mail naar: hello@studiotnk.nl, bellen kan ook: 06 5090 9590,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang gratis onze tips voor een interieur met impact!